Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ruda Bernart se v neděli s fanoušky na čas rozloučí

15.01.2016 | Dušan Přikryl

Gólman s číslem jedna na zádech poslední zápasy sleduje pouze ze střídačky. Proč tomu tak je se dozvíte z následujícího rozhovoru.

Včera jsi sledoval zápas v Poličce ze střídačky. Jak hodnotíš výkon týmu?
Pokud bych ho měl porovnat se zápasy se Světlou nebo s Moravskou Třebovou, tak každý musel vidět, že jsme z těchto tří utkání podali nejhorší výkon. Nejspíše jsme soupeře podcenili a s výhrami v zádech jsme šli do zápasu, že se nemůže nic stát. Měli jsme štěstí, že v první třetině jsme dali 4 góly ze dvou střel a to už se těžko dohání. Počet střel v zápase ale ukazuje, že jsme Poličku nijak nepřehrávali. 


V posledních zápasech se stal gólmanskou jedničkou Martin Zelený a jeho procento úspěšnosti je opravdu vysoké. Jak se ti líbí jeho výkony?
Martin od zápasu se Světlou chytá fantasticky. To, jak se zlepšila hra Spartaku on v bráně jen podtrhává. Dokázal dobře načasovat formu, před play-off je dobré vědět, že tým má v bráně někoho, kdo dokáže udržet šance na vítězství. 

Někteří diváci a fanoušci ještě asi netuší, proč vlastně Martin nastupuje teď pravidelně do branky. Můžeš to divákům osvětlit?
Někdy v půlce prosince se mi naskytla šance letět na necelý měsíc do Šanghaje v Číně trénovat do tamního hokejového klubu. V pozici trenéra samozřejmě. Mělo by to mít nějakou souvislost se zimní olympiádou v roce 2022. A protože v Hradci Králové se věnuji trénování brankářů, je to třeba něco, co bych chtěl v budoucnu možná dělat, tak jsem po zamyšlení došel k závěru, že by bylo špatné takovou šanci nevyužít. Promluvil jsem si s panem Prachařem a ten mi sám řekl, ať jedu. Co mě na odletu ale mrzí, je právě to, že přijdu o play-off za Spartak. A to je důvod, proč teď zápasy sleduji ze střídačky. Tým potřebuje rozchytaného brankáře. Upřímně, zařazení do brány by momentálně nemělo ani smysl. Navíc, když teď Martin chytá jako Hašek v Naganu. S tou helmou doslova.

Samozřejmě tvoje rozhodnutí chápeme a byl by hřích takovou příležitost nevyužít. Pravděpodobně tě na domácím zimním stadionu uvidíme naposledy, ať už na ledě nebo na střídačce, tuto neděli v derby proti HC Litomyšl. Je tomu tak?
Ano, máte pravdu. Odlétám 21. ledna. Tudíž ještě bych měl být na zápas v Chrudimi. Ale tím pro mě sezóna nejspíš skončí.

Jakého čtvrtfinálového soupeře by jsi Spartaku přál?
Já osobně asi Českou Třebovou. Mají skvělý tým a hlavně vysoké ambice a bylo by krásné, kdyby je Spartak dokázal vyřadit. Skvělá atmosféra určitě bude na každého soupeře. Co se týče přijatelnosti soupeřů, jak Moravská, tak Česká, tak Světlá jsou podle mě týmy na podobné úrovni. O Chrudimi já osobně nevím, co si mám myslet. Jednou hrají skvěle, podruhé zas ne. Každý sportovec Vám ale potvrdí, že pokud chcete uspět, musíte se vypořádat s každou překážkou.

Jak vidíš šance na úspěch Spartaku a vůbec jak tipuješ konečné pořadí? Bude medaile?
Když se ohlédnu za celou sezónou. Nebýt doslova promrhaných zápasů, které jsme měli vyhrát, bylo by naše postavení v tabulce úplně jiné. Tím chci říct, že Spartak může opravdu porazit úplně každého. A klidně může ligu vyhrát. A všichni soupeři to vědí a mají strach. Já si myslím, že každý soupeř se třese, aby nedostal právě Choceň. Ta ale půjde do play-ff s pokorou. O našich kvalitách víme. Nerad bych tipoval konečné umístění. Já nikdy nekoukám dál, než na další zápas.

Je jasné, že celé play-off pravděpodobně odchytá Martin Zelený. Máš pro něj nějaký vzkaz, radu ... ?
On sám určitě ví, jak nejlépe se na play-off připravit. Ale kdybych mu měl něco vzkázat. ´´Martine, celý Spartak v tebe věří. Až ti bude v zápase ouvej, podívej se na tribunu, kolik fanoušků do tebe vkládá důvěru a nezklam je. A kup si novou helmu´´´

Sice hodně předčasná, ale velice důležitá otázka. Jaké jsou tvoje záměry na sezónu příští. Budeš hájit opět barvy HC Spartak Choceň?
Jelikož jsem byl před sezónou součástí trejdu, tak jsme teď s Lukášem Pilařem hráči Chocně. Tím by to mělo být jednodušší. S vedením jsem to okrajově řešil, ale jak jsi řekl, je na to moc brzo. Sezónu v Chocni jsem si moc užil, ale moje výkony zůstaly milion kilometrů za mým očekáváním. Proto bych rád v Chocni setrval, protože tady mám pořád rozdělanou práci. A taky nechci přijít o cesty na tréninky a zápasy. Věci, které se dějí v autě spolu s Michalem Křečanem, Davidem Vondráčkem, Martinem Šejbou a Kubou Řezníčkem, na to se nezapomíná. V jiném klubu bych takovou posádku neměl, takže vše hovoří pro setrvání. Uvidíme v létě.

Na závěr vzkaz pro diváky, fanoušky a fanklub?
Suverénně nejlepší diváci v kraji, i v tom hradeckém. To, co celou sezónu předváděli naši fanoušci, i když se nám nedařilo. Klobouk dolů. Pro mě i zbytek týmu je čest hrát před takovými diváky. Moc děkujeme a vážíme si toho.

Děkujeme za odpovědi a přejeme Ti úspěšnou trenérskou misi, hodně štěstí a doufáme, že se s Tebou v Chocni brzo uvidíme.
Děkuji moc!

 
Aktuální články
Turnaj přípravek - Memoriál Jaroslava Krejzy

V sobotu 30.3.2024 se na zimním stadionu v Chocni odehraje již 8.ročník Memoriálu Jaroslava Krejzy - turnaj přípravek v minihokeji, tentokrát...

 
Rozhovor s Pavlem Prachařem po sezoně 2023/2024

Pár dnů po skončení sezóny jsme si připravili několik otázek na kapitána A – týmu Pavla Prachaře…Pavle, před několika...

 
V posledním utkání úspěšnější domácí...

V posledním utkání úspěšnější domácí...

 
Z Třebechovic bez bodů...
 
První bod máme my!
 
S Novým Městem těsná prohra...
 
S Trutnovem za dva body!
 
Utkání s Náchodem se hrubě nepovedlo...
 
Přestřelka ve Dvoře pro Spartak!
 
Ve středu to nestačilo...
 
Utkání
Muži | středa 28.02.2024, 19:00
2. kolo
7:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži | neděle 03.03.2024, 17:00
3. kolo
6:3
Třebechovice - HC Choceň
 
Muži B | sobota 03.02.2024, 19:45
Čtvrtfinále
6:2
ALOHA Lanškroun - HC Choceň
 
Muži B | sobota 10.02.2024, 16:30
Čtvrtfinále
HC Choceň - ALOHA Lanškroun
 
Junioři | pátek 15.03.2024, 18:45
9. kolo
4:3
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
Junioři | neděle 17.03.2024, 16:00
10. kolo
5:1
HC Vrchlabí - HC Choceň
 
Dorost | sobota 16.03.2024, 19:45
10. kolo
5:3
HC Hlinsko - HC Choceň
 
Dorost | pátek 22.03.2024, 18:45
9. kolo
6:1
HC Choceň - SK Kutná Hora
 
9.třída | neděle 03.03.2024, 11:30
27. kolo
6:5
HC Choceň - TJ Lanškroun
 
9.třída | sobota 09.03.2024, 10:45
28. kolo
9:2
Třebechovice - HC Choceň
 
Starší žáci | sobota 23.03.2024, 12:45
5. kolo
4:6
BK Mladá Boleslav - HC Choceň
 
Starší žáci | úterý 26.03.2024, 17:15
6. kolo
6:3
HC Choceň - HC Jaroměř
 
Mladší žáci | neděle 10.03.2024, 09:00
33. kolo
HC Choceň - HC Hlinsko
 
Mladší žáci | neděle 17.03.2024, 09:00
31. kolo
HC M.Třebová B - HC Choceň
 
 
Copyright © 2015-2023, eSports s.r.o. HC Choceň - kontakt: hokej@hcchocen.cz - RSS Redakce webu
RSS